verzenden & retourneren


Gratis verzending 

Bestellingen boven de €50,- worden gratis verzonden in Nederland.

 

Verzenden

Wij doen ons uiterste best de bestelling zo snel mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 14.00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden en bestellingen later op de dag worden de eerstvolgende werkdag verzonden. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij je hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

 

Steffies Choice verzendt de meeste sieraden en accessoires in gevoerde brievenbus enveloppen. De enveloppen bevatten van binnen een laagje bubbelplastic. Hierdoor blijven de producten zo goed mogelijk beschermd. Kleding wordt in de meeste gevallen verzonden in een brievenbusdoos. De pakketjes passen dan ook bijna altijd door de brievenbus.

De vaste verzendkosten voor bestellingen in Nederland zijn €2,95 en zijn gratis voor bestellingen meer dan €50,00. 

 

Levering 

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je van Steffies Choice altijd een bevestiging per email (mocht je geen mail ontvangen, check dan ook even je Spam folder).

 

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering na het afgeven aan PostNL in Nederland in 1-2 werkdagen tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. Let op: i.v.m. de feestdagen kan het afleveren van je pakketje door PostNL iets langer duren.

 

Track en Trace

Bij de verzending van jouw bestelling ontvang je een Track & Trace code. Met deze code kan je je pakket traceren, maar het verkort de levertijd niet. Nadat we het pakketje aan PostNL hebben overgedragen ontvang je een mailtje met je Track & Trace code.

Steffies Choice is niet verantwoordelijk voor vertraging die is opgelopen door PostNL door bijvoorbeeld stakingen, drukke feestdagen of andere omstandigheden.

 

Heb je per ongeluk een fout adres opgegeven?

Stuur dan meteen een mailtje naar info@steffieschoice.com. Over het algemeen worden de pakketjes zo snel mogelijk – meestal op de dag van bestelling- ingepakt en verzonden. Stuur ons daarom zo snel mogelijk een mailtje met de adreswijziging. Als het pakketje al verzonden is voordat we de wijziging ontvangen, kunnen we de bestelling helaas niet meer wijzigen.

 

Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wat de reden ook is, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je bestelling of een deel daarvan retour te sturen. Je kunt het artikel wat je bij Steffies Choice hebt besteld binnen 14 dagen als retour aanmelden en je dient het artikel ook binnen de gestelde termijn te retourneren. Om de retour aan te melden neem je contact op met info@steffieschoice.com. In het bericht vermeld je de gegevens die nodig zijn om de retour te verwerken. Wanneer je het artikel terug stuurt, mag het artikel niet beschadigd of gedragen zijn. Als wij het geretourneerde artikel ontvangen, kijken wij dit eerst zorgvuldig na. Nadat het artikel is goedgekeurd, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten terugbetaald. Indien de retour slechts een deel uitmaakt van de oorspronkelijke bestelling, ontvang je alleen de volledige kosten van dat deel van de bestelling, exclusief verzendkosten. Je ontvangt een bevestiging wanneer wij het bedrag hebben gestort. Houd er rekening mee dat wanneer de bestelling met een credit card betaald is, de terugbetaling langer duurt. 

 

Wij willen je erop attenderen om bij verzending altijd een verzendbewijs te bewaren totdat de retour verwerkt is. Mocht een artikel kwijt raken tijdens verzending, kunnen wij het verzoek tot retourneren niet in behandeling nemen zonder een verzendbewijs. De kosten voor retour van jouw adres naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder van jouw keuze. 

 

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Let op: vanwege hygiëne kunnen oorbellen en haaraccessoires niet worden geretourneerd.

  

Product ruilen?

Direct ruilen is helaas niet mogelijk. Als je voor het retourbedrag een ander product wil kopen, vragen wij je om via de site opnieuw een bestelling te plaatsen.